Exposities


Exposities

Marco de Vente  

Licht, lucht en landschap.

Schilderijen en grafiek

14 januari t/m 29 februari


Marco de Vente (Klassieke Academie voor Beeldende Kunst, Groningen) maakt schilderijen, tekeningen en grafiek en doet het liefst dicht bij huis. Hij schildert naar de werkelijkheid en dit is wat hij er zelf over zegt:


"Ik zie schoonheid in een slootje waar een hekje in weerspiegeld wordt en als je dan op de juiste plek gaat staan en iets door de knieen zakt, dan weerspiegelt de lucht er ook mooi bij. Op deze manier kijk ik naar de wereld om mij heen, overal waar ik kom kijk ik rond, draai mijn hoofd, knijp mijn ogen half dicht, zak wat door de knieen of maak me juist wat langer.

Voor omstanders ziet het er wel eens wat gekkig uit, denk ik. Maar als je een schetsboek bij je heb of een camera om de nek, dan snappen ze het meestal wel. Op een gegeven moment ben ik ook de schildersezel mee gaan nemen. Eerst in het landschap, zodat weinig mensen me zouden zien, maar later durfde ik het ook aan in de stad.

 

Ik vind het een mooie manier van werken, de keuzes die tijdens het proces gemaakt moeten worden zijn beperkt als je op locatie werkt, maar dat geeft een extra dimensie aan het werk.  Op deze manier kun je de werkelijkheid nooit exact weergeven en juist de mate waarin en de manier waarop er van de werkelijkheid wordt afgeweken maakt het voor mij interessant. Daarom ben ik ook gaan experimenteren met grafische technieken, etsen, linosneden en houtsneden; door met maar een kleur inkt af te drukken of te tekenen moet je heel goed nadenken hoe je tot weergave van vorm, diepte en toonwaarde komt, je leert er anders door kijken"  
 

Copyright KunstmeteenKoekje @ All Rights Reserved